Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Bryndzové halušky

Autor receptu:

Pridan� u�ivate�om: Evka


Bryndzové halušky

Suroviny:

1 kg zemiakov,
125 g hladkej múky,
125 g polohrubej múky,
100 g údenej slaninky,
300 g bryndze,
1 kyslá smotana,
kôpor,
soľ,


Postup:

1. Zemiaky očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle.

2. Pridáme múku a soľ a dobre premiešame a necháme pol hodinu odstáť. Pokiaľ je cesto veľmi riedke pridáme trošku múky - aby sa nám halušky nerozvarili. Aj je moc tuhé trošku ho môžeme rozriediť vodou, aby halušky neboli tvrdé.

3. Slaninku nakrájame na kocôčky a necháme vytopiť oškvarky.

4. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou a pridáme kôpor podľa chuti.

5. Keď cesto odstojí hádžeme do vriacej vody halušky, necháme chvíľku povariť, scedíme, zamiešame s bryndzou a omastíme vytopenou masťou, na každú porciu nasypeme do stredu oškvarky a servírujeme.

6. Ako príloha je výborné kyslé mlieko.