Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Stredomorský Eintopf

Autor receptu: Mirgit Proebstová

Pridan� u�ivate�om: Attila


Stredomorský Eintopf

Suroviny:

2 kuracie stehná,
2 strúčiky cesnak,
1 stonka čerstvý rozmarín,
1 PL olivový olej,
1.5 l silný rybací vývaríu,
5 PL citrónová šťava,
400 g cuketa,
400 g mäsité rajčiaky (alebo 300 g už polených),
600 g filé z rôznych rýb,
soľ,
mleté čierne korenie,


Postup:

1. Kuracie stehná opláchnite studenou vodou a usušte. Cesnak nakrájajte na drobné kocôčky, rozmarín umyte, osušte a nadrobno posekajte.

2. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, pridajte rozmarín a cesnak, pri nízkej teplote opečte. Zalejte horúcim vývarom a citrónovou šťavou. Pridajte stehná, prikryte a varte asi 15 minút.

3. Cuketu umyte a nakrájajte na kocku hrubé 1 cm. Rajčiaky zbavte dužiny a kožky, dužinu nakrájajte na kocky.

4. Kuracie stehná vyberte, odstráňte kožku a kosti, mäso nadrobno nakrájate. Cuketu a rajčiaky dajte do hrnca a bez vrenia nechajte variť asi 5 minút. Polievku osoľte a okoreňte čiernym korením.

5. Filé opláchnite studenou vodou, nakrájajte na malé kúsky. Spolu s kuracím mäsom vložte do hrnca a pomaly nechajte variť 10 minút.