Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Žemlovka jablková

Autor receptu:

Pridan� u�ivate�om: Evka


Žemlovka jablková

Suroviny:

rožky,
jablká,
hrozienka,
mlieko,
1 vajce,
1 vanilkový cukor,
mletá škorica,
maslo,
strúhanka

Postup:

1. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

2. Rožky nakrájame na kolieska, namočíme do mlieka, mlieko vytlačíme a poukladáme na dno misy.

3. Na rožky dáme nahrubo nastrúhané jablká, posypeme hrozienkami, škoricou a vanilkovým cukrom. Ak sú jablká moc kyslé môžeme pridať cukor.

4. Poukladáme ďalšiu vrstvu rožkov rovnako ako naspodku.

5. Navrch naukladáme niekoľko plátkov masla a zalejeme vajíčkom rozšľahaným v troche mlieka.

6. Pečieme cca 40 – 50 min v stredne teplej rúre, tak aby boli rožky do zlatista upečené.