Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Plnené kuracie krídelká

Autor receptu:

Pridan� u�ivate�om: Evka


Plnené kuracie krídelká

Suroviny:

kuracie krídelká prípadne kuracie nohy,
plnka hríbová (pečienková): hríby (kuracia pečienka),
vajcia,
rožky,
cibuľa,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
bylinky podľa chuti (majoránka tymián oregano rozmarín...)

Postup:

1. kuracie krídelká umyjeme a rozdelíme na polovicu. Použijeme len tú mäsitejšiu časť.

2. Mäso na vrchole kosti uvoľníme a vyvrátime naruby. Ono padne na opačný koniec kosti. Posolíme, pokoreníme a naplníme plnkou.

3. [b]>PLNKA:[/b] Hríby podusíme na cibuľke. Rožky nakrájame na kocky, pridáme udusené hríby, vajcia, soľ, korenie a bylinky podľa vlastnej chuti. Všetko spolu dobre zamiešame.

4. Naplnené je dobré ho nechať cez noc v chladničke, lepšie sa potom obaľuje.

5. obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vysmažíme.

6. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti (zemiakový šalát, opekané zemiaky, ryža, hranolky, zeleninový šalát a pod.)