Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Španielske vtáčky

Autor receptu:

Pridan� u�ivate�om: Evka


Španielske vtáčky

Suroviny:

400 g hovädzie zadné,
1 stredne veľká cibuľa,
1 väčšia kyslá uhorka,
1 vajce,
1 párok,
údená slanina,
horčica,
olej,
mleté čierne korenie,
hladká múka,
soľ

Postup:

1. Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. krok 1
krok 22. Posolíme a pokoreníme, potrieme horčicou.
3. Na takto pripravené mäso poukladáme na každý kúsok 1/4 vajca, 1/4 uhorky, 1 prúžok slaniny a 1 prúžok párka. Zatočíme a závitky prepichneme ihlou na španielske vtáčky (prípadne špáratkom) krok 3
krok 44. V tlakovom hrnci rozohrejeme olej a závitky prudko opečieme zo všetkých strán tak, aby sa zrazili bielkoviny.
5. Opečené závitky vyberieme na tanier. krok 5
krok 66. V hrnci do zlatista speníme nadrobno posekanú cibuľu. Trošku poprášime múkou, vložíme naspäť do hrnca závitky, podlejeme vriacou vodou, hrniec dobre uzavrieme a dusíme cca 25-30 min.
7. Servírujeme s ryžou.krok 7