Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Minestrone

Autor receptu: Margit Proebstová

Pridan� u�ivate�om: Attila


Minestrone

Suroviny:

1 buľva fenykel aj s vňaťou,
1 plechovka biela fazuľa (800 g netto),
100 g strúhaný parmezán alebo pecorino,
2 l zeleninový vývar,
6 PL olivový olej,
500 g nerozváravé zemiaky,
300 g cuketa,
300 g mrkva,
1 pór,
600 g lúpané paradajky bez dužiny,
2 cibuľa,
1 viazanička petržlenová vňať,
1 viazanička bazalka,
soľ,
čierne korenie

Postup:

1. Feniklovú vňať odrežme od buľvy a odložme. Olúpané a umyté suroviny nakrájame na kocky : fenykel, cuketa, zemiaky a mrkva, tú môžeme aj na koliečka je to iba vec vkusu. Pór nakrájame na tenké slížiky.

2. Vývar dáme zovrieť, pripravíme ( alebo vyrobíme) paradajkovú dužinu, fazuľu scedíme a necháme odkvapkať, cibuľu nakrájame na malé kocky.

3. V polievkovom hrnci zohrejeme olivový olej, cibuľu osmažíme do sklovita. Postupne v tomto poradí pridávame : pór, mrkvu, fenykel a cuketu - po každej dávke restujeme pri stálom miešaní asi 2 minúty.

4. Prilejeme horúci vývar, pridáme zemiaky a paradajkovú dužinu. Varíme 20 až 25 minút pod pokrievkou pri miernom plameni tak, aby polievka nebublala. Po odstavení dochutíme soľou a čiernym korením. Doporučujem nechať odstáť aspoň 30 minút.

5. Bazalku , petržlenovú a fenyklovú vňať nasekáme na drobno a podávame s polievočkou.