Nový recept   Prihlási   Registrácia   

Fazužovica s mletým mäsom a mrkvou

Autor receptu: Margit Proebstová

Pridan� u�ivate�om: Attila


Fazužovica s mletým mäsom a mrkvou

Suroviny:

200 g mletého mäsa,
1 l mäsový alebo zeleninový vývar,
1 plechovka červenej fazuže (250 g netto),
250 g mrkva,
1 cibuža,
2 strúčiky cesnak,
2 PL olivový olej,
1 PL rajčiakový pretlak,
4 PL kyslá smotana,
chili papričky (podža chuti),
sož,
čierne korenie

Postup:

1. Očistenú mrkvu nakrájajte na malé kocky. Ošúpanú cibužu pokrájajte na malé kocky, cesnak posekajte na drobno. Vývar dajte zohria do bodu varu.

2. V hrnci na polievku zohrejte olivový olej, krátko porestujte cibužu, primiešajte cenak a hneď pridajte mrkvu. Opekajte asi 4 až 10 minút. Pridajte mleté mäso a opekajte kým sa mäsko pekne nerozdrobí.

3. Pridajte horúci vývar a nechajte vari pri miernom ohni. Keď je mrkva už skoro mäkká, pridajte scedenú a umytú fazužu a povarte maximálne 5 minút, aby sa fazužka nerozvarila.

4. Dochute paradajkovým pretlakom, sožou , korením a nechajte odstᝠaspoň 30 minút. Podávajte s kyslou smotanou, krásne zjemní chu ale polievočka je vynikajúca aj bez nej.