Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Zemiakový šalát na kyslo

Autor receptu: Margit Proebstová

Pridan� u�ivate�om: Attila


Zemiakový šalát na kyslo

Suroviny:

800g nerozváravé zemiaky,
1 ČL rasca,
2 šalotka,
100 ml mäsový alebo zeleninový vývar,
2 PL biely vínny ocot,
3 PL rastlinný olej,
čierne korenie,
soľ,
1/2 viazanička pažítky

Postup:

1. Zemiaky umyte a dajte variť asi 25 minút domäkka. Pred tým prisypte celú rascu, zintenzívni chuť zemiačkov.

2. Zemiaky zlejte, nechajte trochu odpariť a ešte teplé ich ošúpte. Potom ich pokrájajte na plátky, dajte do širokej misky a jemne osoľte.

3. Šalotku pokrájajte na veľmi malé kocky. Vývar nechajte zovrieť, pridajte šalotku a odstavte. Primiešajte olej a vínny ocot a nalejte na zemiaky. Opatrne premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.

4. Teraz je šalát vlažný, treba ho nechať odstáť pri izbovej teplote - chute sa pekne spoja olej a soľ sa vstrebá, preto pred spapaním ešte dosoľte alebo dokoreňte podľa vlastnej chuti.

5. Pažítku umyte osušte, nadrobno pokrájajte a posypte ňou šalát