Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Syrová roláda

Autor receptu:

Pridan� u�ivate�om: Evka


Syrová roláda

Suroviny:

350 g Eidam v celku,
300 g diétnej salámy,
2 vajíčka uvariť na tvrdo,
1 cibuľa,
250 g masla,
2 črievkové syry (200 g),
mleté čierne korenie,
petržlenová vňať (čerstvá),
kápia,
horčica,
soľ,


Postup:

1. Eidam vložíme do mikroténového sáčku (pozor, aby nebol deravý smile ) a dáme ho do vriacej vody. Mierne varíme cca 10 min.

2. Diétnu salámu, vajcia, cibuľu, kápiu a petržlenovú vňať nakrájame na drobné kocky.

3. Maslo a črievkové syry dobre vymiešame. Do masy primiešame všetko čo sme nakrájali, pridáme horčicu, korenie a soľ podľa chuti.

4. Keď je Eidam dobre prehriaty a tekutý vyberieme ho na dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 3 mm. Na syr rozotrieme pripravenú masu a zrolujem. Zabalíme do alobalu a dáme vychladnúť. Musíme pracovať rýchlo, aby nám syr nestuhol skor ako ho stihneme zrolovať.