Nový recept   Prihlásiť   Registrácia   

Zdravý zeleninový Boršč

Autor receptu: Antónia Mačingová

Pridan� u�ivate�om: Attila


Zdravý zeleninový Boršč

Suroviny:

Miska petržlenu,
(M)mrkva,
(M)kaleráb,
(M)zeler,
(M)zelená paprika,
3x(M)červená repa,
1 stredne veľká cibuľa,
2 strúčky cesnaku,
paradajkový pretlak,
soľ,
čierne korenie,
bobkový list,
nové korenie,
3 KL sladká červená paprika,
rastlinný olej,
petržlenová vňať,


Postup:

1. Červenú repu dáme uvariť do vody, potom ošúpeme a nakrájame na kocky, za tri misky. Tak isto aj koreňovú zeleninu a zelenú papriku - po jednej miske, ja používam pudingovú - polievka vydá tak pre 6 osôb.

2. Cibuľu pokrájame na kocky, cesnak na drobné kúsky.

3. Koreňovú zeleninu osmážame na oleji asi 15 minút - olejom nešetrite, ale ani nepreháňajte. Potom posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme bobkový list a nové korenie. Asi minútku osmažíme, pridáme červenú papriku a zelenú papriku, pomiešame a zalejeme horúcou vodou. Necháme variť až kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme červenú repu a ďalej varíme.

4. Teraz na oleji osmažíme cibuľu do mäkka, pridáme cesnak a paradajkový pretlak. Za stáleho miešania necháme poriadne prebublať a pridáme horúcu vodu. Stále miešame, kým nevznikne kaša podobná zásmažke. A teraz vlejeme do polievky a necháme chvíľku povariť. Potom odstavíme a necháme cca 30 minút postáť - chute sa krásne spoja.

5. Nakoniec môžeme pridať posekanú petržlenovú vňaťku.